Wie zijn wij


Stichting ‘De Huiskamer voor Pleegouders’ is een onafhankelijke stichting. Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Mirja van Erp – Kivits
Secretaris: Joyce van Andel – van Helfteren
Penningmeester: Evelien Zweekhorst – Wansink
Ondersteuning: Diana van Praag

Ons doel is om pleegouders in de regio Midden-Brabant te ondersteunen en te versterken zodat ze beter opgewassen zijn tegen hun soms pittige taak als opvoeder en verzorger van hun pleegkind(eren).

We hebben een eigen plek in Tilburg waar we allerlei activiteiten organiseren en faciliteren om pleegouders en pleegkinderen te ontzorgen. Dit doen we door een luisterend oor te bieden, koffieochtenden en themabijeenkomsten met interessante sprekers te organiseren, maar ook
ontspannende activiteiten als een workshop of een kinderactiviteit.

We bieden ruimte aan contactmomenten tussen pleegkinderen en hun biologische familie, maar ook aan activiteiten die pleegouders zelf willen organiseren. Door middel van acties en sponsors proberen we het hoofd financieel boven water te houden. Voor informatie hierover verwijzen we je naar Sponsors.

Al jarenlang ontmoeten pleegouders elkaar bij de POP (Pleegouders Ontmoeten Pleegouders) en de GOG (Grootouders Ontmoeten Grootouders), gespreksgroepen om ervaringen uit te wisselen die gefaciliteerd worden door Sterk Huis te Goirle. In 2020 ontstond bij een pleegouder het idee om een eigen plek voor pleeg(groot)ouders te realiseren, waar we op elk moment terecht kunnen en geen rekening hoeven te houden met andere huurders of openingstijden.

In april 2021 kregen we steun van de gemeente Tilburg voor ons plan en in juli 2021 was de Stichting De Huiskamer voor Pleegouders een feit. Sinds augustus 2021 hebben we ons eigen pand, waarvan we na een flinke verbouwing, op 1 oktober 2021 de deuren geopend hebben.

Wat hebben wij te bieden
Pleegouders zorgen met veel liefde en inzet voor hun pleegkinderen. Dat brengt veel mooie momenten en ervaringen met zich mee, maar soms is het ook echt een zware taak. Pleegkinderen kunnen gedragsproblemen hebben of de verhoudingen binnen het eigen gezin leveren spanningen op.

Door aan de ene kant het netwerk van pleegouders te vergroten en aan de andere kant ook de expertise te verbreden, hopen we te bereiken dat pleegouders wat ontzorgd worden in hun dagelijkse leven. Ze ervaren dat ze terug kunnen vallen op de hulp van andere pleegouders en er niet alleen voor staan.

We hebben een prachtig sfeervol pand met drie grote ruimtes die voor allerlei activiteiten ingezet kunnen worden.

Op dinsdag tot en met vrijdagochtend kun je als pleeg(groot)ouder vrijblijvend binnenlopen voor een kop koffie of thee en een goed gesprek, want er is een pleegouder aanwezig om een luisterend oor te bieden. Op maandag is er altijd een pleeggrootouder. Daarnaast worden de bijeenkomsten van de POP en de GOG in De Huiskamer gehouden en ook de bijeenkomsten van ‘Jij bent belangrijk’ (voor kinderen van pleeggezinnen).
We organiseren zelf verschillende activiteiten voor pleegkinderen, zoals een kinderdisco, en voor pleegouders, zoals workshops en themabijeenkomsten. In ons pand is ook het uitleendepot gehuisvest, waar gebruiksartikelen te leen zijn, zoals autostoeltjes, kinderwagens, kinderstoelen etc.

Alle pleegzorgorganisaties in onze regio maken gebruik van onze ruimtes als het gaat om bijeenkomsten of bezoekafspraken tussen pleegkinderen en hun biologische gezin.  Het is ook mogelijk De Huiskamer voor Pleegouders te reserveren voor eigen initiatieven door
pleegouders uit de regio. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

Copyright © De Huiskamer voor Pleegouders